Over ons

Ontmoet Evert en Ria, een avontuurlijk echtpaar wiens leven doordrenkt is van kunst, reizen en de zee. Evert, een voormalig docent en zeevaarder, en Ria, zijn toegewijde partner in administratie en public relations, hebben een kleurrijk verleden dat zich uitstrekt over de wereldzeeën en artistieke expressie.

Lees meer

Evert volgde in de jaren zeventig van de vorige eeuw de Academie voor Beeldende kunsten en Technische Wetenschappen te Rotterdam. Hij geeft een tijd lang les om beter in zijn onderhoud te kunnen voorzien, maar dat bevalt hem maar matig. Hij besluit een zeevaartopleiding te volgen en te gaan varen. Op z’n 71ste pensioneert hij zich opnieuw tot beeldend kunstenaar. Hij werkt voornamelijk met hout, het materiaal waar hij veel ervaring mee heeft en dat hem enorm inspireert. Zijn interesses gaan als kunstenaar echter verder dan hout alleen. Onder andere fotografie en tekenen/schilderen boeien hem eveneens.

undefined undefined

Zijn vrouw Ria assisteert Evert. Zij verzorgt de administratie en de PR. Het kan dus zijn dat als u contact met Evert opneemt u allereerst met haar te maken krijgt.

 

Evert en Ria hebben een tijdlang op hun zeilboot gewoond en bezochten hiermee allerlei landen, waaronder verre kusten. Ria schreef hier reisverhalen over voor in de Waterkampioen, dat uiteindelijk in het boek ‘De verleidelijke zee, zout en zoet’ haar weerslag vond. Beiden maakten hiervoor foto’s. Ria schreef o.a. ook voor de ANWB het boekje ‘Varen door Nederland’ en werkte mee aan een methode Nederlands voor het Praktijkonderwijs. Evert maakte aan boord, achter de kaartentafel, voornamelijk aquarellen. Ook hebben zij een periode met hun zeilboot gecharterd. Tegenwoordig wonen ze alweer een tijd aan de wal, maar natuurlijk wel met uitzicht op water.

 

Kunst speelt een grote rol in beider leven en het liefst bezoeken zij exposities per boot! 

Neem contact op